Puławska 176/178
02-715 Warszawa

Tel.: 22 843 61 10
22 852 16 99
+48 600 248 262
sklep@befsztyk.pl
Polski english
 
 
 
Quick Find



Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Categories

Our shop supports "Children' Friends Association" and "Holy Cross Hospice".

Asortyment

 

 

Oferujemy unikalny wybór mięs: wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, drobiu hodowlanego, dzikiego ptactwa oraz dziczyzny. Mięso pochodzi ze świeżego rozbioru dokonywanego na miejscu w sklepie. Jako jeden z nielicznych sklepów możemy pochwalić się m.in.:

- wołowiną ze szlachetnej rasy młodego bydła Limousine pochodzącej z niewielkiej hodowli w okolicach Kutna prowadzonej przez lekarza weterynarii. Bydło jest wypasane na otwartych pastwiskach i ubijane w sposób bezstresowy;

- wołowiną z doskonałej rasy czerwony Angus z polskiej hodowli - pochodzi z hodowli specjalizującej się w wołowinie sezonowanej tej rasy, co czyni ją aunikalną na rynku polskim. Piękne mięso z przerostami i charakterystycznym marmurkiem. Hodowla zlokalizowana jest w okolicach Częstochowy

- świeżą, niemrożoną wołowiną argentyńską i irlandzką czarny Angus, nowozelandzką Wagyu, francuską Charolaise - najbardziej cenione gatunki wołowiny na świecie są dostępne w naszym sklepie: argentyński Angus, irlandzki Black Angus, francuski Charolaise, prawdziwa wołowina Wagyu z Nowej Zelandii - wszystkie doskonałe na najpyszniejsze steki!

- świeżą, niemrożoną jagnięciną ras mięsnych - bardzo delikatne mięso z mięsnej rasy jagniąt Merynos, współpracujemy z hodowlą w Górach Świętokrzyskich oraz sprowadzamy świeżą jagnięcinę ze Szkocji;

- świeżą, niemrożoną oraz mrożoną dziczyzną pochodzącą ze zwierząt upolowanych w lasach zielonego i czystego regionu Roztocza - nasz dostawca prowadzi tam gospodarstwo agroturystyczne i mały zakład, który jako jeden z nielicznych w Polsce posiada uprawnienia do rozbioru i przetwórstwa dziczyzny;

- świeże, niemrożone kurczaki zagrodowe i ich elementy oraz drób ekologiczny - hodowane w otwartych zagrodach, karmione wyłącznie naturalnym ziarnem bez dodatku antybiotyków

- duży wybór innych wysokogatunkowych mięs świeżych (jak wieprzowina, drób, cielęcina) jak i mrożonych (dzikie ptactwo, amerykańskie steki wołowe, dziczyznę i inne)

Z racji naszej rodzinnej profesji przykładamy ogromną wagę do pochodzenia mięsa, jak i jego dokładnej kontroli zanim dotrze do naszego sklepu. Mięso nie zawiera sztucznych konserwantów, ani substancji wzmacniających smak czy kolor.

 

 

Wędliny. Tworząc nasz sklep w 1994 roku postanowiliśmy nie korzystać z zaopatrzenia dużych zakładów produkcyjnych, lecz szukać małych, regionalnych masarni na terenie całej Polski, dla których priorytetem pozostaje jakość a nie ilość. Przez wszystkie lata funkcjonowania sklepu do dnia dzisiejszego filozofia doboru asortymentu pozostała taka sama. Bliski nam jest ruch Slow Food, który kultywuje idee ochrony prawa do smaku i jego odkrywania, zamiast biernego przyjmowania. Naszym celem jest zaopatrzenie sklepu w wędliny bez ulepszaczy i konserwantów, peklowane przy użyciu soli kamiennej z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw, wędzonych w naturalnym dymie, w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem. Dzięki temu przez kilkanaście lat istnienia udało nam się wyszukać i sprowadzić wiele nieznanych do tej pory wędlin i regionalnych przysmaków:

- Wędliny z Masarni Warmińskiej - rodzinna masarnia prowadzona przez Pana Masłowskiego i jego syna. Peklowane na sucho, sznurowane naturalnym sznurkiem, parzone i wędzone długo w dymie olchowym i bukowym. Są poddawane naturalnemu długiemu procesowi obróbki bez nastrzykiwania i wędzenia w chemicznym dymie, czemu zawdzięczają swoją doskonałą jakość. Wyróżnione znakiem Dziedzictwa Kulinarnego.

- Wędliny z Poznania - to dzięki nim nasz sklep jest znany w Warszawie również jako 'Poznaniak'; województwo Wielkopolskie zawsze słynęło z doskonałych receptur z naleciałościami niemieckimi. Do dziś niektóre wędliny poznańskie nie mają sobie w Polsce równych i są nie do podrobienia: jest to m. in. słynna metka poznańska, wątrobianka wędzona zwana leberką oraz frankfurterki.

- Wędliny z Mazurskiej wędzarni, ze świnki Złotnickiej, wędliny z Markowej - wyjątkowe wędliny pochodzące z małych rodzinnych masarnii zlokalizowanych w różnych regionach Polski. Najwyższej klasy, wyłącznie naturalne składniki. Do wyprodukowania każdych 100 g z tych wędlin używa się min. 130 g mięsa. WĘDLINY BEZGLUTENOWE.

- Wędliny ze Spiżarni Domowej - są to głównie wędliny z Podhala, z małych rodzinnych masarni góralskich. Wędliny są wytwarzane naturalnymi metodami - bez nastrzyków, peklowane w solance, wędzone w naturalnym dymie olchowym i bukowym.

- Wędliny Kresowe - są efektem powracania do starych przedwojennych receptur pochodzących z ówczesnych wschodnich rejonów Polski. Doskonałe Kindziuki, Skałandisy, dojrzewające wędliny to niektóre z tych unikalnych przysmaków. Wszystko to produkuje niewielka firma pod Białymstokiem szczycąca się regionalnym znakiem jakości 'Produkt Kresowy'. Zakład jest również zakwalifikowany do sprzedaży swoich produktów na rynkach UE.

- Wędliny z Dziczyzny - pochodzą z gospodarstwa położonego w Borach Niemodlińskich. Firma jako jedna z nielicznych w Polsce posiada uprawnienia na rozbiór i przetwórstwo mięsa z dziczyzny. Ma również kwalifikacje do sprzedaży swoich produktów na rynkach UE.

- Wędliny Śląskie - powstające według oryginalnych receptur niemieckich w polsko-niemieckiej masarni niedaleko Zgorzelca.

- Wędliny ze Wsi - produkowane w małych masarniach na Podlasiu. Tak zwane 'swojskie', przygotowywane zaraz po świniobiciu. 

Naszą  ofertę wędlin uzupełniają wybrane przysmaki z różnych zakątków Europy: dojrzewające szynki z południa Europy (w tym doskonałe hiszpańskie szynki i kiełbasy z czarnej świnki Iberica karmionej wyłącznie żołędziami, włoska wspaniała szynka Prosciutto Crudo di Parma, Speck i Pancetta), litewskie kiełbasy, węgierskie salami, francuskie pasztety, niemieckie szynki dojrzewające i wiele innych.

 

 

Proponujemy również dużą grupę wyrobów garmażeryjnych od bardzo długo selekcjonowanych dostawców. Świeże produkty dostarczane codziennie pozwalają naszym zapracowanym klientom na przygotowanie szybkiego posiłku. Ich doskonały smak jest zasługą naturalnych składników: są wolne od substancji konserwujących i wzmacniających smak. Dlatego też ich okres przydatności jest zazwyczaj krótki - należy je zjeść w kilka dni od zakupu.


Zachęcamy do spróbowania wyśmienitych wyrobów Babci Jasi - naszych naleśników, pierogów, klusek leniwych, śląskich, przepysznych kołdunów z jagnięciną, uszek z mięsem, kapustą, grzybami leśnymi, domowych bulionów, blinów.... Szukajcie wyrobów garmażeryjnych z logiem Babci Jasi! Proponujemy także wybór wschodnich przysmaków takich jak pierekaczewniki, jęczpoczmaki czy kartacze. Satysfakcja gwarantowana. A to tylko mały fragment naszej oferty garmażeryjnej...

 

 

Doskonałe wędliny i mięsa wymagają odpowiedniego uzupełnienia, a chyba nic tak nie podkreśla ich smaku, jak dobrze dobrane wino. Od paru lat możemy pochwalić się małą, ale ze znawstwem skonstruowaną winoteką. Jest ona dziełem naszego syna Łukasza, którego pasją jest enologia. Wybór win obejmuje pozycje z Francji, Włoch, Hiszpanii i winiarskiego "nowego świata".

 


Pieczywo do naszego sklepu jest dostarczane przez wybrane piekarnie hołdujące dobrej piekarskiej tradycji.

 

 

Kolejnym niezbędnym uzupełnieniem smaku naszych mięs są sosy, przyprawy i zioła. Asortyment tych artykułów został starannie dobrany w oparciu o życzenia i wskazówki naszych Klientów. Kupując u nas mogą Państwo liczyć na bogaty wybór przetworów warzywnych z upraw ekologicznych, przypraw, sosów, musztard, majonezów, makaronów...

 


 


Log in
E-mail

Password



New client?
Forgotten password?
Shopping Cart
0 items

shopping cart >>
Tell your friend about us
Czy wiesz co jesz?
Group shopping



Newsletter
Your name

Email